Vestergade 18E, 3., 1456 København K, T +45 33 32 58 68, E-mail

FORSIDE

Nyhedsvisning

Ungegruppen udgiver bog

15.04.2015 | Hiv-Danmark nyheder

12 modige fra Ungegruppen har igennem det sidste halve år arbejdet hårdt på at fortælle deres personlige historie på skrift. Nu har de sammen udgivet bogen ’Hold I Virkeligheden’.

De fleste af os kan stadig huske hvordan det var at være ung. Udseendet ændrede sig, og det gik op for én, at livet slet ikke er så enkelt, som man troede i barndommens naivitet. Men hvordan er det, hvis man samtidig er hiv-positiv?

Det fortæller 12 modige unge nu om i bogen ’Hold I Virkeligheden’, som netop er udkommet. Bogen dækker over personlige fortællinger om hvordan det er at leve med sygdommen i skjul, at skulle fortælle andre om hiv eller at skulle blive mor.
De 12 unge er alle medlemmer af Ungegruppen, og lederne Lotte Rodkjær og Tinne Laursen fra Aarhus Universitetshospital har været en støtte for dem, og vejledt dem i processen.
”Ungegruppen er et helt specielt kærligt og accepterende rum, hvor unge får lov at være som de er uden ’masker’. Denne stærke ærlighed og sandfærdighed virker helende for den enkelte og kommer til udtryk i bogen. Det kan vi alle lære af,” fortæller Tinne Laursen, som er hiv-rådgiver og den ene leder i Ungegruppen.
Som noget ret unikt, har flere af de unge valgt at stå frem. De har lært at acceptere, at de lever med hiv, og vil ikke længere bruge deres kræfter på at skjule det. En af dem er 22-årige Wilson Bukenya, som har levet hele sit liv i skjul.
”Jo mere jeg benægter at have hiv, desto mere vil det med tiden æde mig op indvendigt, og de kosekvenser er jeg ikke villig til at tage,” siger han. Han håber på, at bogen kan hjælpe andre til at turde stå frem, og på længere sigt nedbryde de fordomme der er om sygdommen.

Bogen kan købes i boghandlere eller bestilles via saxo.com